About me

Sylvia Huisman

Als kind al luisterde ik graag en aandachtig naar verhalen van grote mensen. De verhalen van mijn vader over zijn belevenissen op het werk maar ook zijn fantasieverhalen waarin ik als kind kon wegdromen, zijn als schatten opgeslagen in mijn geheugen.

In mijn tienerjaren verdiende ik een centje bij in een ambachtelijke kaaswinkel. Ook daar gingen de prachtigste verhalen over de toonbank. Met nieuwsgierigheid en interesse nam ik er kennis van en leerde zo meer en meer over het leven.

In mijn volwassen leven werd ik hulpverlener en luisterde ik naar verhalen van kinderen en hun ouders. Ieder mens draagt zijn eigen verhaal als een schat met zich mee. Hoorbare en stille verhalen, over dromen, over liefde en gemis, pijn en verlangens, vreugde en verdriet.

Ook werd ik trainer en een professionele onderzoeker. Door middel van diepte-interviews en heel goed luisterend naar het verhaal achter het verhaal, onderzocht ik de motivatie en drijfveren van mensen die voor het kind van iemand anders zouden willen zorgen.
Ik werd ook fotograaf en vormgever en schrijver van verhalen. Met mijn camera, pen en schrijfblok ging ik jarenlang op pad, om te luisteren naar verhalen die ik heb verwerkt in beelden, in exposities, op websites en in magazines.

In 2019 werd ik nog iets nieuws: LEGO® SERIOUS PLAY® facilitator – misschien wel het allermooiste beroep dat er voor mij bestaat en waarin alles bij elkaar komt wat ik tot nu toe in mijn leven heb gedaan en geleerd en waar ik veel plezier en inspiratie mee geef en aan beleef. Ik ben als gecertificeerd trainer aangesloten bij de Association of Master Trainers
Met behulp van de
LEGO® SERIOUS PLAY® methodiek, faciliteer ik organisaties en bedrijven bij b.v. teamprocessen en bij het uitwerken van organisatievraagstukken. Ook biedt LEGO® SERIOUS PLAY® mooie mogelijkheden voor vraagstukken ten aanzien van persoonlijke ontwikkeling.

Zo is CLICKFLASH photography & design gaandeweg getransformeerd naar CLICKFLASH – ‘Your story in clicks & bricks’ en komen daarin ook mijn eigen verhalen bij elkaar!

Als LEGO® SERIOUS PLAY® facilitator ben ik er voor het verhaal van jou, je organisatie of je bedrijf.

Benieuwd wat ik voor jou zou kunnen betekenen?
Ik hoor – liefst met een bakkie koffie er bij – graag jouw verhaal!