About me

Sylvia Huisman

Fotograferen doe ik al sinds mijn jeugd.
Ik herinner mij nog goed het knalrode plastic kodak cameraatje dat ik als kind voor mijn verjaardag kreeg. Ik was een jaar of tien.
Later kwam daar een mooi volautomatische Pentax camera bij, gekocht van mijn eerste zelfverdiende geld.
Ik was er direct bij, toen Canon in 2000 met zijn 1e digitale iXus cameraatje op de markt kwam en na vele jaren met diverse SLR-camera’s te hebben gewerkt ben ik inmiddels totaal verliefd op mijn Olympus OM-d EM-1, een systeemcamera met een duizelingwekkende range aan mogelijkheden.
Kratten vol hardcopy foto’s en inmiddels terabytes aan digitale fotobestanden, getuigen van de manier waarop ik al mijn hele leven fotograferend door het leven ga. Zelfs als ik geen camera bij me heb, bezie ik de wereld in beelden, vlakverdeling, compositie, licht en kleur – Altijd alert om het moment te pakken!

Photography is, for me, a spontaneous impulse coming from an ever attentive eye which captures the moment and its eternity. – Henri Cartier – Bresson

Een aantal jaren ben ik lid geweest van een Fotoclub, omdat ik mijn fotografie passie graag wilde delen met andere
fotografen. Via deze fotoclub kreeg ik rond 2009 de mogelijkheid mij twee jaar te laten coachen door Gijs van Gent, fotograaf verbonden aan de Nederlandse Fotobond. Dit coachingstraject heeft mij o.a. de wereld van de macrofotografie doen ontdekken, een wondere wereld waarin je door het objectief uit komt bij wonderschone details van alledaagse dingen. Dit alles heeft mij aangezet tot meer fotograferen. Een grote passie waarvan ik graag mijn werk wilde maken.
Dromen zijn er om waar te maken, dus startte ik in 2009 mijn eigen bedrijf CLICKFLASH photography & design.
Sindsdien werk ik met veel plezier voor particulieren en voor zakelijke opdrachtgevers.

“Bij al uw fotowensen denk ik graag met u mee.

Ik ontmoet u graag als tevreden klant!”