Een jaar in beeld

Zo op het einde van het jaar een gepast moment om terug te blikken op een aantal mooie opdrachten die ik met Clickflash heb mogen uitvoeren voor diverse zakelijke en particuliere opdrachtgevers. Het was het jaar waarin Clickflash Photography toe was aan een total makeover, een nieuwe website, een eigen gezicht!

Ook andere bedrijven en organisaties ontwikkelen zich en maken nieuwe of vernieuwde websites die vragen om nieuwe beelden. Voor een aantal opdrachtgevers mocht ik afgelopen jaar de fotografie verzorgen voor de website. Nieuwsgierig? Kijk dan eens bij Qpido, Nenachi of Basisschool de Lichtboei.

Een heel aantal families vond haar weg naar Clickflash en liet zichzelf in een ongedwongen alledaagse omgeving portretteren. Dit leverde kleurrijke fotoreportages op en niet onbelangrijk, veel tevreden klanten.
Als ik op LinkedIn kijk valt me keer op keer op, dat slechts een handjevol mensen er voor kiest om een goede profielfoto van zichzelf te plaatsen. Wie dat wel doet kan doorgaans rekenen op positieve reacties en als ik dan op fotografiegebied een wens voor 2015 heb, dan zou ik wensen dat meer mensen de stap zetten om een goede serie profielfoto’s van zichzelf te laten maken.
Jij bent zelf je eerste visitekaartje! Express yourself, een sprekende foto is vaak al het halve werk…

En dan was er nog TEDx Almere, een geweldig initiatief in mijn eigen stad. Als fotograaf in het Core Team was ik betrokken bij de organisatie en uiteindelijk heb ik dit event mogen vastleggen in een fotoreportage. Ook voor TEDx Almere 2015 ben ik van de partij!

Dit jaar sluit ik op fotografiegebied af met twee bijzondere foto-opdrachten die me zeer na aan het hart liggen. Naast de fotografie (of eigenlijk andersom) werk ik al jaren met hart en ziel bij Spirit Jeugd en Opvoedhulp en zet ik mij op verschillende manieren in voor het zoeken naar geschikte pleegouders, voor kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Super belangrijk en hard nodig als het even niet anders kan. Begin december, in de aanloop naar Sinterklaas was er een grote crossmediale wervingscampagne voor nieuwe pleegouders. Een onderdeel daar van waren levensgrote digitale abri’s op alle Amsterdamse metrostations, waarvoor ik de fotografie mocht doen.
En eerlijk is eerlijk… als overal in de stad, twee weken lang, op meer dan 30 abri’s je foto’s zo groot(s) in beeld komen… mijn hart klopte er ietsje sneller van. Weliswaar niet levensgroot, maar wel om een indruk te krijgen kun je hier de abri commercial bekijken.
Wordt vervolgd… zeg ik stiekem.

Na ruim 5 jaar heb ik deze maand mijn taak als fotoredacteur van SPIRIT, magazine voor protestants Almere neergelegd. Heel wat coverfoto’s waren van mijn hand en met een super ‘TeamSpirit’, zoals de redactie zich noemt, hebben we inmiddels bijna 50 uitgaven gemaakt. Ik was er bij vanaf het prille begin. Nu ik dat stokje over draag levert mij dat voor 2015 flink wat extra tijd op… tijd die ik graag besteed aan het maken van mooie foto’s.
Ik heb er nu al zin in …