Macrofotografie

Met Gijs van Gent bij een expositie in de Kunstlinie Almere

Rond 2010 heb ik onder leiding van Gijs van Gent, fotograaf verbonden aan de Nederlandse Fotobond, met een aantal mede fotografen van Fotoclub Almere, twee jaar gewerkt aan een fotografie opdracht.
Aan de hand van eigen werk enerzijds en met het oog op een nieuwe uitdaging anderzijds, kreeg ik van Gijs een opdracht om een jaar aan te gaan werken.
Terwijl ik ‘veilig’ hoopte op een opdracht waarbij ik, op wat voor manier dan ook, mensen mocht gaan fotograferen, gooide Gijs het voor mij over een totaal andere boeg. Weg uit mijn comfortzone en experimenteren met totaal iets nieuws. Mijn opdracht werd: “Brutale macrofotografie van groente en fruit”
De dag nadat ik de opdracht kreeg schafte ik een macro lens aan en ik was direct verkocht.
Op microscopisch niveau kwam ik terecht bij de kern van mijn onderwerpen.
Ik was verbijsterd en niet meer te stoppen. Ik kon twee jaar lang geen exotisch groentestalletje voorbij lopen zonder te kijken of daar nog een nieuwe soort exotisch fruit of groente lag, die ik vervolgens thuis kon open snijden om te ontdekken welke verrassende schoonheid er van binnen schuil ging.
Uiteindelijk heeft dit project mij een serie bijzondere foto’s opgeleverd, waarmee ik samen met collega fotografen van Fotoclub Almere, op verschillende plekken heb geëxposeerd.