Connected

Op een dag dat twee totaal verschillende natuurliefhebbende mensen me vertelden dat mijn serie random photography hen aanspreekt, want ‘down to earth’, en ‘combi industrieel en lijnenspel’ vond ik het een mooi moment voor een blogje.
Tot afgelopen jaar volgde ik ter inspiratie bij collega fotograaf Else Kramer een jaartje ’Anders Kijken’.
Lekker random fotograferen!

Meerdere keren dwaalde ik, samen met een andere fotograaf, of gewoon heerlijk in mijn eentje, over de NDSM werf in Amsterdam. “De voormalige scheepswerf aan de IJ-oever waar thans een ‘selfmade city’ groeit met honderden kunstenaars, creatieve bedrijven, duurzame ondernemers, bijzondere woningen, innovatieve cultuur en media, verrassende horeca en vernieuwende events, op het land en op het water. NDSM is het nieuwe brandpunt voor creatieve stedelijke energie” aldus de website.
Misschien wel de meest inspirerende plek die ik in de afgelopen jaren heb ontdekt.
Gisteren was ik er nog – juist op het moment dat de grootste en mooiste bloedrode zon onder ging boven/op/in/achter het IJ.
Geen camera zou die schoonheid kunnen pakken. Zo’n beeld sla ik – samen met de metatags van de beleving – op in mijn hoofd, op mijn persoonlijke ‘geheugenkaart’ – undeletable.

De NDSM werf ademt een energie die mij altijd direct te pakken krijg zodra ik het terrein op rijd.
Het wemelt er van de creativiteit en verbinding en dat voel je!
Vorig jaar maakte ik daar tijdens ‘Anders Kijken’ de serie ‘Connected’ – een reeks foto’s van leidingen, draden en contacten.
Ouwe shit, in de meest fantastische kleurencombinaties.

Zoals het daar allemaal staat, ligt, hangt en bungelt, vertelt het verhalen uit lang vervlogen tijden.

Stroomdraden.

Energiegeleiders naar het hier en nu ….